Edukativni Materijal

Održana radionica „Upravljanje stresom“, za novu otvorene prijave

 

U sklopu Savjetovališta za studente i Studija psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru provedena je prva virtualna radionica naslova „Upravljanje stresom“ putem GSuite aplikacije, a koja se provodi u sklopu potpore za studente SUM-a pod nazivom covideo POTPORA.

 

 

Voditeljice radionice bile su doc. dr. sc. Arta Dodaj i prof. dr. sc. Kristina Sesar. Na radionici je sudjelovalo 17 studenata Sveučilišta u Mostaru.

Cilj je bio upoznati sudionike sa simptomima, izvorima i posljedicama stresa. Sudionicima je omogućeno stjecanje teorijskih znanja o navedenom, a putem različitih praktičnih vježbi i vlastita samoprocjena inteziteta stresa, kao utjecaja stresa na ponašanje i svakodnevno funkcioniranje.

Sudionici su naknadno zamoljeni za online evaluaciju radionice u kojoj su naveli izraženo zadovoljstvo održanom radionicom, kao i predavačima. Procjenjuju da će im stečeno znanje pomoći u daljnjem životnom funkcioniranju te bih vrlo rado preporučili drugim kolegama sudjelovanje u radionici. Neke od sugestija studenata za buduće radionice odnose se na radionice vezane uz učenje, kao i prepoznavanje simptoma koji ukazuju na potražnju stručne pomoći. Članovi Savjetovališta nastojat će uvažiti preporuke studenata na budućim radionicama.

S obzirom na iskazan interes radionica o stresu bit će ponovno održana dana 7. svibnja 2020. godine s početkom u 16.00h sati Prijava na radionicu moguća je putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/cFZd6tcWXoD2J6BMA