Učestala Pitanja

Što je Savjetovalište za studente?

 

Savjetovalište za studente sastavnica je Filozofskog fakulteta koja je osnovana s ciljem pružanja različitih oblika podrške i pomoći svim studentima Sveučilišta u Mostaru.

 

Gdje se studenti mogu javiti za Savjetovalište?

 

Studenti se mogu obratiti Savjetovalištu za studente putem službene web stranice http://savjetovaliste.sum.ba/ odabirom poveznice  Rezervacija- Dogovorite svoj prvi sastanak ili direktno putem e-maila savjetovaliste@ff.sum.ba .

 

Kako izgleda prvi susret sa savjetovateljem?

 

Student nakon što je zakazao svoj prvi sastanak dolazi na razgovor sa psihologom/psihologinjom koja radi u Savjetovalištu, nakon čega slijedi razgovor o problemu s kojim se student javio te prikupljanje dodatnih podataka o studentu u svrhu procjene o vrsti savjetodavnoga rada sa studentom.

 

Je li razgovor na Savjetovalištu vremenski ograničen?

 

Vrijeme rada sa studentom je vremenski ograničeno te uobičajeno iznosi od 45 minuta do maksimalno 1.30 minuta, ovisno o kojem obliku savjetodavnog rada je riječ (npr. individualno ili grupno savjetovanje studenata).

 

Koliko puta, u jednoj akademskoj godini, student može doći na savjetovanje?

 

Do sada nismo ograničavali broj susreta sa studentom. Međutim, s obzirom da je riječ o psihološkom savjetovanju onda proces rada obično traje kraće. Savjetovanje je usmjereno na rješavanju specifičnih problema povezanih s realnim životnim poteškoćama, pa se često nakon manjeg broja susreta osoba osjeća funkcionalnom za daljnji samostalni rad i razvoj.

 

Jesu li mladi voljni potražiti pomoć u Savjetovalištu?

 

Mladi su vrlo otvoreni i spremni za potražiti pomoć stručne osobe. Ono što je naš zadatak kao struke jest iskazati spremnost za suradnju s mladima i dati im jasne informacije što sve radimo kako bi mogli znati kada i zašto sve se mogu obratiti  Savjetovalištu.