Karijerno savjetovalište

Karijerno savjetovanje proces je koji pomaže u upoznavanju sebe i svijeta rada sa svrhom ostvarivanja karijere, donošenja obrazovnih i životnih odluka. Razvoj karijere nije samo odlučivanje o poslu koji se treba pronaći nakon završetka studija nego je cjeloživotni proces.

Cilj savjetovanja o karijeri ide korak dalje od pomaganja u donošenju odluka što učiniti pružajući znanja i vještina potrebne za samostalno donošenje budućih karijernih i životnih odluka. Karijerni savjetnici pomažu identificirati vještine, ciljeve, osjećaje i ostale stvari koje su u vezi s obrazovanjem, karijerom i kontinuiranim razvojem. Neke od tema o kojima se može individualno razgovarati s karijernim savjetnikom ili ih obraditi putem grupnih interaktivnih radionica su vještine traženja posla, suočavanje s nezaposlenošću, pisanje životopisa i motivacijskog pisma, simulacija selekcijskog intervjua i bilo koji slični karijerni problemi u kojima pojedinac ne vidi rješenje

Budući da je razvoj karijere cjeloživotni proces, savjetovanje o karijeri prikladno je za sve, uključujući brucoše, studente dodiplomskog, diplomskog studija i diplomante. Što ranije krenete s namjerom donošenja odluka o svojoj budućnosti to ćete je spremnije dočekati. Preporučuje se  svim brucošima i studentima dolazak i posjet karijernom savjetniku.